Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Cartmann

    Nisam stigao prouciti cijene GOOG opcija, ali sam primjetio danas otprilike sat i pol nakon otvaranja marketa (kad je goog nesto malo skocio) da su cijene puteva koje sam posjedovao (pa su ostale zabiljezene na yahoo finance listi) pale 18%@370, 13%@350, a u isto vrijeme su za 5-10% pale i cijene daljih (360+) callova. Bio sam u guzvi pa nisam stigao pravovremeno reagirati, steta jer se, imho, moglo jeftino doci do zanimljivih puteva.

    avatar

    14.03.2006. (01:29)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Pogotovo fala na videu kojeg si uz to sabio samo na 500 kb...još uvijek koristim modem.Pozdrav i hvala na ideji za papertrade!:)

    avatar

    14.03.2006. (12:05)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    poceo je OKOMITI USPON GOOGLA, danas (vidi graf sa strane u boxu)! Ako ste slijedili savijete HKa i upotrijebili malo i grafikone ili obicnu logiku prije ulaza u spread, vjeojatno ste FAVORIZIRALI CALLove (tj uzeli manje putva, vise callova u GOOG spreadu) a ako niste, nakon 7 dana PADANJA GOOGLA, pitajte se zasto niste? Kad kazemo da "DRVECE NE RASTE DO NEBA" trebalo bi izmisliti i obrnutu poslovicu - nesto kao "kamenje pada samo do dna rupe, ne dublje!".. Spreadove uzimamo da nas market ne iznenadi ali dozvoljeno je favorizirati jednu stranu spreada ako nam logika (T/A) nal;aze da je vjeroatnija od druge

    avatar

    14.03.2006. (21:00)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    CAK AKO STE I UZELI (na paper trejdingu npr.) ISTI BROJ npr 10 callova@350 -oznacene na slici gore- (za $2.1K jucer) i 10 putova@320 za $2K tj total od $4.1K) na zatvaranju danas (utorak) nakon vijesti iz sudnice -ste mogli prodati 10 callova@350 za $6.5K sto je oko 50% zarade u 24 sata)!

    avatar

    14.03.2006. (22:07)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Ja sam tipovao na puteve jer sam ocekivao da ce sud ici u korist Ministarstva pravosuđa, tj. onaj tko u ovom trenutku klikne finance.yahoo.com vidjet ce ogroman boldani naslov "Judge to Order Google to Turn Over Records", a koliko ja znam engleski to u prijevodu znaci "Sudac ce zapovjediti Googleu da preda popis", tako da me cudi kako se ta vijest pozitivno odrazila na cijenu Googlea. Pretpostavljam da cu i ostali bili spremni na nju "rumor", pa kad je dosla....ni prvi ni zadnji put da tome svjedocim (cesci je slucaj da dodje dobra vijest, a dionica dole), ali se uvijek navucem. :)

    avatar

    15.03.2006. (00:59)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    pogledaj moj komentar o tome ispod slijedeceg unosa gore

    avatar

    15.03.2006. (01:27)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Za vijesti sam vam vec preporucio da NE ZAUZIMATE NIAKAKAV STAV (tj ne "tipujete" na bazi vijesti) jer je to nezahvalno i tesko ostvarljivo. Pored svih nepoznanica (npr kako ce uopce Market reagirati) postoji i dublji razlog. Sjeverno americki nacin zivota, institucije, kultura i politika sve se to JAKO JAKO razlikuje od evropskog pa je tesko (izvana) ponekad shvatiti i razumjeti pobude i stavove ove sredine! Bit je u tome da smo mi u evropi navikli da nam je DRZAVA majka i mati koja (nam je prije davala dozivotne poslove, osiguravala penzije) ali koja je zauzvrat UVIJEK U PRAVU , protiv koje se ne moze boriti, koja odlucuje sta cemo i kada gledati i raditi i koja prakticki NE MOZE IZGUBITI NA SUDU jer je ONA (tj drzavni aparat) SAM SUD! U Americi je sasvim drugacije (upravo obrnuto)! Ova zemlja je NASTALA kao REAKCIJA NA EVROPSKI stil zivota, prvi su je kolonizirali pripadnici raznih izbjeglickih religija, sekta i pokreta (npr. pilgrims koji su bili puritans ili Mormoni, razni protestanti, prezbeterijanci, luterani, Jehove itd ) i zeljeli su ostati STO SAMOSTALNIJI STO DULJE (bez uticaja drzave i njenog aparata)! Ono o cemu je pisao Cadez i krivo to nazvao anarhizam je zapravo sjevernoamericki INDIVIDUALIZAM u kojem se male zajednice BRANE od uticaja i dosega drzave. OD TUDA POTICE NJIHOVA ZELJA DA IMAJU SLOBODU NOSENJA ORUZIJA (iz straha da im drzava ne nametne svoju volju) od tuda potice izvanredna SLOBODA INDIVIDUE, sloboda pojedinih skolskih distrikta da sami propisuju da li ce djeca uciti ovo ili ono ili da po volji obrazuju djecu KOD KUCE bez obaveze da ih salju u drzavnu skolu, od tuda NEPOVJERENJE prema vladi, male grupe MILICIJE po sumama koja ne zeli placati poreze (kao nekad minuteman-i) i koji imaju svoje teorije zavjera i ponekad dignu u zrak koju drzavnu ustanovu kao onu u Oklahomi! Kad kod nas drzava veli covjeku :"SKOCI" on pita "Kako visoko"? U USA joj pljune u lice i uzme advokata i cesto DOBIJE NA SUDU! TO JE SLOBODA dok kod nas vidim sada kako kinje tu djecu po skolama zbog blogova i sl!

    avatar

    15.03.2006. (01:59)    -   -   -   -  

  • "Vlada ne smije biti u mogućnosti zaviriti u privatne baze podataka kad god želi iz bilo kojeg razloga. Ukoliko to dopustite, oni će prikupljati sve više podataka. I ubrzo će privatni sektor biti samo produžena ruka vlade"Piše dva članka ispod preporučenog članka o Kini , u tekstu o slobodi govora na internetu žao mi je što nisam primjetio da je razbijen link(06 0131 treba pisat spojeno) , a podrazumjevao sam da ko pročita prvi pronači če i drugi članak. Zanimljivo je da tu dolazi do sudara jednog trenda konzervativnih odluka( sa samim konceptom neoliberalizma (BORBOM IZMAĐU VLADE I TRŽIŠTA),oličenoj u prethodnoj rečenici. Uočavanjem trendova i koncepata lakše čemo se pozicijonirati u odnosu na vijest ,a i bez toga nečemo ostat gladni ako pratimo OM-a ;-) ,pozdrav velikom OM-u,početnik

    avatar

    15.03.2006. (03:13)    -   -   -   -  

  • .

    To o čemu ti pišeš je moguće samo u pravnoj državi.Koga bi ti ovdje tužio?Malo bih preinačio dobro poznatu poslovicu...Kadiju tužiš...Kadija ti sudi!Ili šuti i kenj..ili te pojede mrak,ako zagrebeš imalo dublje ispod površine.OMERTA...Nije badava organizirani kriminal državni neprijatelj broj jedan!Kada se hobotnica razmaše već je kasno,a za ovu državu je već odavno prekasno.Kakva politika?Sve su to marionete.

    avatar

    15.03.2006. (06:33)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Hrvatska je u ovom kontekstu trejdanja US Marketa, zapravo nebitna i koristimo je samo radi poredbe! Pisemo i "pricamo" o tome kako trejdati na VIJEST iz americkog Marketa, pa vam pokusavam poredbom docarati kako u tom kontekstu nije jednostavno shvatiti i trejdati VIJEST jer je okruzje (pravno, politicko, tradicija, kultura itd) potpuno i sasvim razlicita od one koju je kod nas sticaj povijesnih okolnosti razvio (komunisticko-boljsevicko- ruska verzija drzave-majke koja je od pocetaka Juge na nasim prostorima razvijana) i radi kojih su nasa poimanja drzave kao institucije povijesno i gotovo naslijedno sasvim razlicita od njihovih!

    avatar

    15.03.2006. (10:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...